ForsideAlufælgeStålfælgeDækKontakt

Top 6 største alufælge producenter?

Af Jens
Publiceret i Alufælge
kan læses på 4 min
Top 6 største alufælge producenter?

Når man ser en bil suse forbi, er der meget at bemærke. Man bemærker bilens brølende motor, den lækre og iøjnefaldende lak der glitrer om kap med solen og de store accelererende dæk. Disse ting er ofte de mest iøjnefaldende, men en bil er meget andet end det. En bil er et teknisk mirakel sammensat af en masse teknik og dele.

En af disse dele er fælge der sidder i alle dens hjul. Umiddelbart skulle man tro at en fælg bare er en fælg, ligesom en skrue bare er en skrue, dvs. en lille del af et større hele, men fælge er en stor del af bilens sikkerhed og derfor vigtig. En stilfuld og lækker bil bliver tilmed bedst understreget af flotte fælge, så det gælder om at vælge de bedste fælge. Dog bør man altid vælge dem ud fra tekniske specifikationer, selvom det flotte udseende er en dejlig ekstragevinst. Uanset hvad man vælger at fokusere på, bør man altid gå efter det bedste.

Man skelner normalt mellem alu- og stålfælge, der anbefales at bruge hhv. om sommeren og vinteren grundet deres forskellige egenskaber. At vælge de rigtige alufælge er en videnskab i sig selv, og derfor har vi udviklet denne guide. Til stålfælge har vi udviklet denne guide.

Der findes tusindvis af muligheder på markedet, men der er dog nogle brands der skiller sig ud. Vi har håndplukket nogle af markedets bedste producenter af alufælge ud fra pris, udholdenhed og korrosion. De kommer fra følgende producenter, som vi nu vil præsentere dig for:

Borbet

Borbet er et traditionsrigt tysk familieforetagende med fokus på letmetalsfælge af højeste kvalitet, der alle er resultatet af forskning og innovativ teknologi der går helt tilbage til år 1881. Dengang var der blot 5 ansatte, men det er siden vokset sig til den tredjestørste producent af fælge på verdensplan og som producenten med den længste levetid på denne liste kan virksomheden allerede se tilbage på over 130 år som pålidelig producent af fantastiske fælge med teknologisk tysk overlegenhed. I dag er der en stor mangfoldighed af firmaets fælge i moderne look.

Firmaet har så mange fantastiske fælge på markedet at det næsten er umuligt at udvælge én fælg som den bedste, men vi har alligevel valgt den fantastiske Borbet A, der kan fås i flere fantastiske forførende farvekombinationer, bl.a. sort og rød, sort og blå, sort og hvid, hvid og sølv. Den kan fås i flere størrelser og er relativt billigt at anskaffe sig, men samtidig både stabil og sikker.

OZ Racing

OZ Racing er italiensk innovation og elegance kombineret med køreglæde når det er allerbedst. Selskabet sælger lette alufælge gennem et globalt netværk. Hvad der i 1971 startede som en passion for biler på en tankstation i nærheden af Venedig er i dag vokset sig til en global magtfaktor i bilverdenen med fokus på high-tech. Ud over at sælge fælge til almindelige personbiler er denne virksomhed også storleverandør til racerverdenen med navne som Ferrari, Lamborghini, Maserati og Aston Martin.

Som fælgeverdenens haute couture har denne italienske producent har flere perler af produkter i sortimentet, men vi har valgt den underskønne MSW 82 som favorit. Den er udviklet til bilen Alfa Romeo, og det unikke utrolige design kombineret i flere forskellige farvekombinationer giver maksimal sikkerhed ved høj fart. Med andre ord er dette en fælg med benzin og dynamik i blodet.

Enkei

Enkei er en af verdens førende producenter af letmetalsfælge. Med sit store fokus på forskning og udvikling udfordrer virksomheden konstant videnskaben og virkeligheden i, hvad der er muligt at fremstille af flotte og forførende fælge. Med over 50 års erfaring er virksomheden førende med den seneste teknologiske udvikling dedikeret til at udvikle fantastiske fælge med perfekt performance.

Virksomheden repræsenterer flere af verdens mest solgte fælge med produkter i flere prisklasser, både billige, klassiske og dyre, men de har alle den velkendte japanske kvalitet. Uanset om man skal bruge fælge til hverdagsbilen eller motorsport kan Enkei tilbyde enestående løsninger. Kort sagt et mærke for enhver smag og pengepung.

Også her er det næsten umuligt at udvælge en blandt mange stjerner, men vi har valgt den såkaldte New Icon. Det er det perfekte valg for en stærk sportslig og subtil stil med sine skarpe sorte nuancer og store stabilitet. Med andre ord er denne fælg en stor skønhed med stor indre styrke.

Ronal

Ronal har med over 50 års erfaring, effektivitet og præcision fået bragt schweizisk kvalitet på verdenskortet inden for fælgbranchen. Med kontorer i hele verden har denne banebrydende virksomhed skabt personificeringen af lidenskab for fælge, der har fået lov at udvikle sig gennem kundedialog, innovationskraft og allerhøjeste kvalitet. Uanset om man ønsker fælge med et sportsligt, klassisk eller moderne look får man med en RONAL-fælg altid lakeringer af højeste kvalitet og lang levetid.

Som ophavsmand til flere fantastisk fantasifulde fælgkreationer er det også svært at vælge en ener hos RONAL, men alligevel er det lykkedes os at udvælge den unikke LSX JB/FC. Denne sortpolerede fælg er en fryd for både teknik og øje og tiltrækker sig opmærksomhed uanset hvor man kommer.

Vossen

Vossen tilbyder en lang række fantastiske fælge i flere forskellige størrelser, især i letmetal. Grundlagt for over 30 år siden har denne virksomhed færre år på bagen end de fleste andre udvalgte producenter, men har til gengæld formået at udnytte disse år fantastisk. Vossen blev grundlagt med formålet om at udvikle unikke produkter med lidenskab for innovativt design og er i dag en af verdens førende producenter med adskillige lokale, nationale og globale events og enheder der hver dag bidrager til udviklingen af nye produkter og firmaets omdømme.

Vi vil især fremhæve den fantastisk flotte bronzefarvede VFS2. Med sin kraftige statur og iøjnefaldende farve er det en gevinst både for bilens udseende og hjul.

AEZ

AEZ har med sine kun 20 år på markedet nået meget på meget kort tid. Virksomhedens koncept bygger på regelmæssig og stabil vækst i form af stærkt design, innovation og produktkvalitet. Ud over de klassiske designfælge er der også specialfælge til bilmærkerne Audi, Mercedes og BMW, alle med fokus på kvalitet der lever op til TÜVs kvalitetsstandarder, ligesom alle andre på denne liste.

Her har vi valgt at fremhæver den fantastiske REEV SUV. Med sine 10 lysende arme skaber denne fantastiske fælg alt efter vinkel og lysindfald forskellige lyseffekter. Vekselvirkningen mellem lys og mørke samt lige og skæve arme gør denne fælg unikt og dynamisk.


Tags

#alufælge
Forrige artikel
Vinterdæk (den komplette guide)
Næste artikel
Stålfælge
Jens

Jens

Mekaniker

Indhold

1
Borbet
2
OZ Racing
3
Enkei
4
Ronal
5
Vossen
6
AEZ

Relaterede

Alufælge - den komplette guide
20 min
© 2023, All Rights Reserved.
Powered By Earl Grey
Icons made by Freepik.com from Flaticon.com

Quick Links

AnnoncerOm osKontakt

Social Media