ForsideAlufælgeStålfælgeDækKontakt

Rengøring af alufælge

Af Jens
Publiceret i Alufælge
kan læses på 3 min
Rengøring af alufælge

De fleste bilejere har nok oplevet, at fælgene med tiden bliver beskidte og misfarvede. Lige som resten af dit karosseri kan fælgene også ruste. Dette kan der dog rådes bod for ved at rense dem. Med jævnlige rensninger af dine fælge kan du holde dem rene og flotte og hermed undgå dannelsen af rust. Der er flere måder at gøre dette på, men helt grundlæggende afhænger det af, hvor beskidte fælgene er.

Står det meget slemt til med dine fælge, kan det være nødvendigt, at fælgerensen indeholder syre. Syren gør dog, at fælgene bliver ekstra udsatte, hvilket betyder at de skal efterbehandles med fælgforsegler. Gøres dette ikke sætter skidtet sig lettere fast på fælgene. Når forsegleren er på fælgene, kan man nøjes med at vaske sine fælge med vand og sæbe fremover. Hvis de igen bliver meget beskidte, kan man nøjes med fælgerens uden syre for at undgå at ødelægge forseglingen.

Rensning af fælge med håndkraft

Man starter med at skylle sine fælge med vand (brug fx en højtryksrenser eller vandslange). Herefter sprøjtes fælgerensen på indersiden og ydersiden af en fælg. Dette skal sidde på et par minutter, alt efter hvor beskidte fælgene er og hvilken fælgrens, der bruges. Det er dog vigtigt at holde øje, da fælgerensen ikke må tørre helt. Når der er gået et par minutter, skylles fælgene igen. For at rense indersiden af fælgene skal man bruge en fælgebørste, som kan komme godt rundt på indersiden af fælgene. For at rense forsiden af fælgene kan der med fordel bruges en finere bilpleje pensel, som kan tage kanter og kroge. Nu skylles dine fælge igen, og de burde nu være rensede. Er du ikke tilfreds med resultatet, kan du gentage processen.

Er dine fælge malede, eller vasker du ofte din bil, er det bedst at vælge en fælgerens, der ikke indeholder syre. På denne måde undgår man at komme til at skade fælgene. Nogle fælgerens skal opløses i vand. Læs manualen, der følger med produktet for at tjekke dette. Den bedste måde at holde sine fælge rene og pæne på er at rense dem jævnligt, således at skidtet fra vejene eller bremstestøv ikke sætter sig for godt fast. Dette vil også betyde, at det vil være nemmere og hurtigere at rens dine fælgene, og at du undgår permanente skader på dem.

Det er vigtigt altid at huske at benytte handsker og sikkerhedsbriller, især hvis fælgrensen indeholder syre.

En god idé er at rense sine fælge i forbindelse med det halvårlige dækskifte. På denne måde kan man rense fælgene hele vejen rundt og komme til overalt. Opbevares fælgene i et halvt år uden at blive renset, kan bl.a. saltrester skade fælgene.

For at få bedst mulige de resultater i forbindelse med rensningen af dine fælge er det en god idé at have følgende i baghovedet:

  • Pas på med at bruge ståluld eller andre produkter man normalt rengør metal med, da de kan ridse dine fælge.
  • Hvis dine fælge er malede med mat maling, bør du ikke anvende polishere.
  • Rens dine fælge mellem to og fire gange om måneden.
  • Er der små huller i fælgen, kan de fyldes med en speciel pen.

Hvis du ikke selv har lyst til at gøre det, kan man booke en tid til rensning af fælge online. Denne service kan indeholde flere ting som rustfjernelse, maling med rustbeskyttende maling og mere. Dette kan evt. ske i forbindelse med dækskifte.

Kan alufælge rengøres i en vaskehal?

Det umiddelbare svar er nej. Problemet er at vaskehallen er automatiseret og kører efter et vist program, hvilket betyder at den ikke tager højde for formen, størrelsen eller mønstret på fælgene, så man ender oftest med kun lige at få renset overfladen. Hvis man ikke har tid eller lyst til at rense fælgene selv, kan man med fordel sprøjte fælgrensen på inden bilen vaskes i vaskehallen. Dette giver et bedre resultat, men man vil stadig ikke kunne opnå lige så gode resultater som der kan opnås ved en manuel rengøring af fælgene.


Tags

#alufælge
Forrige artikel
Rettigheder ved køb af nye hjul online
Næste artikel
Hvad er TPMS?
Jens

Jens

Mekaniker

Indhold

1
Rensning af fælge med håndkraft
2
Kan alufælge rengøres i en vaskehal?

Relaterede

Alufælge - den komplette guide
20 min
© 2023, All Rights Reserved.
Powered By Earl Grey
Icons made by Freepik.com from Flaticon.com

Quick Links

AnnoncerOm osKontakt

Social Media